top of page
Zoeken

Een trap schilderen: hoe begint u eraan?


Meer plezier van uw interieur

Wanneer u op zoek bent naar manieren om uw interieurbeleving te verbeteren, dan kan het opnieuw schilderen van uw houten trap een uitstekende manier zijn. Lees vooral verder indien u wilt weten hoe u hieraan begint.

Ontvetten en effen maken van oppervlak Om schilderwerken uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak dat u wilt schilderen vrij is van vuil, vet en stof. Dat doet u het beste met een ontvetter, waarna u het oppervlak reinigt met een propere doek. Vervolgens controleert u de trap op eventuele gaatjes. Deze kunt u opvullen met kneedbaar hout.

Schuur het oppervlak Of het nu gaat om nieuw hout of een reeds geverfde trap, vooraleer u wilt gaan (her)schilderen zal het hout geschuurd moeten worden. Doe dat steeds met schuurpapier in de richting van de houtnerf. Gaat het om een reeds geverfde trap, dan volstaat het om lichtjes te schuren, tenzij de verf in erg slechte staat is.

Breng een primer aan Nu het oppervlak gereinigd is, is het tijd voor het echte werk. Breng een aangepaste primer aan met een kortharige lakrol. In de hoeken werkt u het beste met een borstel voor het mooiste resultaat. Eens de primer is aangebracht, is het nodig om de primerlaag nog eens te schuren met een fijne korrel vooraleer u aan de afwerking begint.

Afwerking: water- of olielak De afwerking voor het schilderen van uw trap gebeurt met een lak. Hier kunt u kiezen voor een waterlak of een olielak. Meng deze verf goed om een homogene kleur te bekomen. Wellicht zal uw trap twee lagen nodig hebben voor het beste resultaat. Tussen beide lagen in schuurt u nog eens met een fijne korrel. Eventueel kunt u na twee lagen nog een beschermingslak aanbrengen voor een langere levensduur van de verf.

Op zoek naar een professional voor het schilderen van uw trap? Doe een beroep op de diensten van De Kale Bezettingswerken in Antwerpen.

Comments


bottom of page