BINNEN & BUITEN BEZETTEN - GYPROC WERKEN
CEMENTERING - ALLE BINNEN RENOVATIE

BLOG | De Kale Bezettingswerken, Antwerpen

Lees hier alle tips & tricks voor jouw schilder- en pleisterwerken

 • gyprocwerken de kale antwerpen
  14/05/2021 0 Opmerkingen
  Wanneer is het een goede keuze om Gyproc te plaatsen?

  Voor muren en plafond

  Zoekt u naar een materiaal om uw muren of plafond mee af te werken? Heeft u al aan Gyproc gedacht? Wie dacht dat gipskartonplaten hebben afgedaan, slaat de bal mis, want de voordelen van Gyproc zijn enorm.

  Waarvoor wordt Gyproc gebruikt?
  De functie van Gyproc is erg veelzijdig. Niet alleen wordt het gebruikt voor het afwerken van muren en plafonds, maar gipskartonplaten kunnen ook gebruikt worden om een scheidingswand te maken in een grote leefruimte. De platen bestaan immers uit gips dat aan beide kanten bedekt is met een kartonlaag. Het is net dat karton dat voor de stabiliteit zorgt en de draagkracht vergroot.

  De voordelen van Gyproc
  Een van de belangrijkste voordelen van gipskartonplaten is dat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn. De platen kunnen immers een grote omvang hebben waardoor ze al snel het oppervlak van een muur of plafond bedekken. Ook het lichte gewicht ervan zorgt voor een makkelijke manier van plaatsen. Naast de eenvoud bij plaatsing is de kwaliteit van het materiaal een grote troef. Gyproc kent een lange levensduur en is milieuvriendelijk. Is de Gyproc toch aan vervanging toe, dan is deze recycleerbaar.

  Nog een extra voordeel van Gyproc is dat het makkelijk is om uw wand of plafond af te werken. Eens de Gyproc is geplaatst, kunt u er vrijwel meteen op schilderen of behangen.

  Zijn er dan geen nadelen?
  Uiteraard kleven er ook nadelen aan Gyproc. Hoewel het erg makkelijk is om mee te werken, is het nog wel noodzakelijk om de naden van de platen af te werken. Voor beginnende doe-het-zelvers kan dat een tijdrovende klus zijn. Eventueel is het bepleisteren van Gyproc een oplossing, maar hiervoor schakelt u beter een professionele vakman in.

  Zoekt u een vakman met ervaring in Gyproc plaatsen? Reken op De Kale Bezettingswerken in Antwerpen, vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

  Lees meer
 • Pleisterwerken Antwerpen
  10/02/2021 0 Opmerkingen
  Waarom het uitvoeren van pleisterwerken in de winter niet zonder risico is

  Pleisterwerken in de winter

  Wie bezig is met een renovatie- of nieuwbouwproject wil dit niet maanden laten aanslepen. Toch houdt u er beter rekening mee dat het uitvoeren van pleisterwerken in de wintermaanden niet zonder risico is.


  Welke problemen kunnen zich voordoen?
  Een van de regels van bepleisteren is dat u dit beter niet doet wanneer het kouder is dan 5 graden Celsius. De reden hiervoor is dat gips zich op een andere manier gaat gedragen tijdens de afwerking wanneer de lucht onder een bepaalde temperatuur daalt. Nu zijn temperaturen rond de 5 à 6 graden geen zeldzame situatie in de winter, maar dat betekent wel dat het tijdens de nachten kan vriezen. En dan zit u met een probleem.
  Wanneer u gips mengt met water voor het bepleisteren van bijvoorbeeld uw gevel, dan vormen deze twee substanties een bepaalde reactie. Wanneer het te koud is, dan vertraagt dit proces, wat de uitvoering van de werken bemoeilijkt. De verstoring van het droogproces en afbindproces zal er immers voor zorgen dat het gips geen mooie egale structuur meer zal aannemen en het ook moeilijk zal aanhechten aan de ondergrond. Het resultaat is een minder goede kwaliteit van de gipslaag en dus een mindere afwerking.


  Hoe los ik dit probleem op?
  Het enige wat u kunt doen wanneer het echt gaat vriezen is de pleisterwerken stilleggen of uitstellen. Zijn de pleisterwerken al uitgevoerd, maar is het gips nog niet droog, dan zal u de ruimte waarin de werken zijn uitgevoerd moeten verwarmen tot een minimum van 5 graden. Overdrijf echter niet met de verwarming van de ruimte en richt de verwarmingsbron ook niet rechtstreeks op het pleister. Tegelijk moet u er ook voor zorgen dat het vocht wordt afgegeven aan de lucht. Dat kan eventueel met een bouwdroger.


  Schakel een professional in
  Pleisterwerken uitvoeren in de winter is soms behelpen van dag tot dag, zeker wanneer u streeft naar een perfect eindresultaat. Daarom schakelt u het best een vakman in die kennis heeft van zaken, zoals De Kale Bezettingswerken in Antwerpen.


  Vakman nodig in Antwerpen voor uw pleisterwerken? Vraag een offerte bij De Kale Bezettingswerken.

  Lees meer
Vrijblijvende offerte?

Ons werkterrein

De Kale Bezettingswerken vertrekt vanuit Antwerpen, maar komt ook voor al uw schilderwerken in regio Schilde, Brasschaat, Deurne, Merksem, Lier, Lint, Stabroek, Ekeren, Zoersel, Schoten, Oelegem, Ranst, Borsbeek, Wommelgem en ’s Gravenwezel bij u over de vloer.

De Kale Bezettingswerken

Schilderwerken in of rond Antwerpen? Contacteer De Kale Bezettingswerken!